Twee nieuwe medewerkers Bravis positief getest op Coronavirus

Foto: Pixabay / Tumisu

BRABANTSE WAL / ROOSENDAAL – Twee nieuwe medewerkers Bravis positief getest op Coronavirus. Het betreft de afdeling OK en de klinische afdeling Cardiologie in Roosendaal. “De betreffende medewerkers zijn thuis in thuisisolatie”, zo laat het ziekenhuis weten. “Bravis treft aanvullende maatregelen, met onder meer aangepaste bezoektijden en het afgelasten van bijeenkomsten.

Op dit moment zijn in het Bravis ziekenhuis geen patiënten met het coronavirus opgenomen. “De capaciteit in materialen en personeel is op dit moment voldoende. Het aantal besmettingen van ziekenhuismedewerkers en patiënten in de regio neemt toe. Hierdoor ontstaan ook steeds meer vragen over de maatregelen die genomen moeten worden om de coronaverspreiding te beheersen of te vertragen.” Er is hierover dagelijks overleg tussen alle ziekenhuizen in Brabant.

Aanvullende maatregelen Bravis ziekenhuis

Met name onder invloed van de huidige ontwikkelingen in de regio heeft het Bravis ziekenhuis vandaag een aantal aanvullende maatregelen genomen. “Deze maatregelen betreffen medewerkers, bezoekers en bijeenkomsten.”

Aangepaste bezoektijden vanaf woensdag 11 maart 

Passend bij het beleid in de regio worden de bezoektijden vanaf woensdag 11 maart teruggebracht naar 18.00 uur tot 20.00 uur. “Ook wordt het aantal bezoekers per patiënt beperkt tot één bezoeker per patiënt. Bezoekers met klachten zoals verkoudheid, hoesten of koorts worden verzocht thuis te blijven.” 

Alle bijeenkomsten tot en met half april afgezegd

Het Bravis ziekenhuis heeft besloten om uit voorzorg alle bijeenkomsten voor patiënten tot medio april af te zeggen. “Ook interne en externe bijeenkomsten voor medewerkers, tenzij de bijeenkomst noodzakelijk wordt geacht door de leidinggevende en/of de zorgcontinuïteit.”