Thema-avond ‘Onbeperkt Er op Uit’ in MFC De Drieschaar

OSSENDRECHT – Woensdag 12 december is in MFC De Drieschaar in Ossendrecht een thema-avond ‘Onbeperkt Er op Uit’. De bijeenkomst is bedoeld om kansen te creëren voor mensen die veelal aan huis gebonden zijn en moeilijk mee kunnen doen aan activiteiten in de samenleving; bijvoorbeeld door een lichamelijke of geestelijke beperking, of door armoede. De avond wordt geopend door wethouder Lars van der Beek. De bijeenkomst is behalve voor mensen uit de doelgroep ook bedoeld voor ondersteuners, mantelzorgers en professionals.

Wat wil 'Samen er op Uit' bereiken? "Bewust zijn van mogelijkheden en beperkingen van de inwoners woonachtig in de gemeente Woensdrecht", aldus initiatiefneemster Wendy de Koning-Bogers. "Samen ontdekken welke kansen en bedreigingen aanwezig zijn in de groene gemeente. Beren op de weg en spinsels in het hoofd benoemen. Drempels weghalen en deuren openzetten. Verbinding maken met verschillende doelgroepen."

Sprekers

Tijdens de thema-avonden vertellen diverse sprekers over de mogelijkheden die er nu al in Woensdrecht zijn om kwetsbare mensen in deze groep te helpen en een steuntje in de rug te geven. Zo vertelt een medewerker van zorginstelling tanteLouise over dagbesteding voor mensen met Alzheimer op een zorgboerderij. Jan Prop van Wielercomité Woensdrecht geeft uitleg over aangepast sporten en fietsen en mensen van de KBO vertellen over de activiteiten voor ouderen in de gemeente Woensdrecht. Ook vlogger Manon van de Zonnebloem behoort tot de genodigde sprekers, evenals een vertegenwoordiger van de stichting ‘Wij staan op!

  • De bijeenkomst 'Onbeperkt Er op Uit' begint om 20.00 uur (inloop 19.30 uur) en duurt tot ongeveer 21.30 uur. De thema-avond is vrij toegankelijk en na afloop is er de gelegenheid om onderling te praten onder het genot van een kopje koffie.