Statushouders voltooien inburgeringsprogramma

De groep van 15 statushouders poseren met hun inburgeringsdiploma's voor de foto samen met burgemeester Steven Adriaansen en wethouder Lars van der Beek, in de hal van het gemeentehuis. (Foto: gemeente Woensdrecht)

HOOGERHEIDE – Met het ondertekenen van de zogeheten 'participatieverklaring' op het gemeentehuis hebben 15 statushouders dinsdagmorgen hun inburgeringscursus voltooid. De groep nieuwkomers, die allen als vluchteling afkomstig zijn uit oorlogsregio's en risicogebieden, hebben een traject gevolgd waarbij ze kennis hebben gemaakt met de Nederlandse normen en gewoonten. Zo was er aandacht voor het bijbrengen van de Nederlandse kernwaarden, de taal, lokale gebruiken en het verrichten van vrijwilligerswerk. Het inburgeringstraject is verzorgd door de Brede Welzijns Instelling (BWI) Woensdrecht.

Wethouder Lars van der Beek laat weten dat nieuwe initiatieven vanuit de samenleving, om de inburgering van nieuwkomers te ondersteunen, van harte welkom zijn. "Maatschappelijke organisaties, verenigingen of burgers die willen bijdragen aan de inburgering van statushouders kunnen hun idee kenbaar maken bij de bij de BWI", zo laat de gemeente weten. Via het invullen van de actiekaart kan er ook een bijdrage gevraagd worden. De actiekaart is te downloaden via de website van BWI Woensdrecht.