Sportloket gaat op in Unieksporten.nl

HOOGERHEIDE – Het regionale sportloket ‘Onbeperkt Sportief West’ (Sportloket West) gaat per 1 februari op in het concept 'Uniek Sporten' van het Fonds Gehandicaptensporten. Door het samengaan willen Woensdrecht en andere omliggende gemeenten met de informatieverstrekking aansluiten op de landelijke de landelijke infrastructuur, zo laat het Woensdrechtse college van burgemeester en wethouders vandaag weten. De website biedt een databank en bron van informatie op het gebied van aangepast sporten. Vanaf februari is het loket te bereiken via: www.unieksporten.nl. De bestaande site van het loket (www.sportloketwest.nl) wordt dan doorgelinkt.

Het intergemeentelijke Sportloket is een samenwerking van de gemeenten Woensdrecht, Bergen op Zoom, Steenbergen, Tholen en Halderberge. Via dit online loket wisselen deze onderlinge informatie uit over gehandicaptensport. Woensdrecht heeft zich daarbij in 2014 aangesloten. Het loket richt zich in de eerste plaats op mensen met een beperking die een duwtje in de rug nodig hebben om daadwerkelijk de stap te zetten naar een sportaanbieder.

Ook sporters met een beperking die hinder ondervinden bij hun sportbeoefening, kunnen hier terecht met een hulpvraag. Het loket is er ook voor de sportaanbieders die een aangepast sportaanbod hebben of hiermee willen starten.

Landelijke infrastructuur

De samenwerkende gemeenten hebben besloten om zich per 1 februari 2017 aan te sluiten bij de landelijke infrastructuur. "Door de samenwerking met het Fonds Gehandicaptensport wordt het mogelijk om op zowel regionaal als landelijk niveau potentiële sporters beter van dienst te kunnen zijn bij een hulpvraag", zo laat het college van B&W vandaag weten. Het huidige Sportloket blijft bestaan. Per 1 februari zal in de communicatie en openbare uitingen echter wel het beeldmerk van Uniek Sporten gebruikt worden. Meer informatie is te vinden op website: www.unieksporten.nl. Ook is informatie beschikbaar bij de buurtsportcoach van de Brede Welzijnsinstelling (BWI).