Mogelijk vergiftigd gehakt gevonden in Hoogerheide

HOOGERHEIDE – Bij de omgeving Plesmanlaan/Fokkerlaan in Hoogerheide zijn gisteren aan de openbare weg gehaktballetjes aangetroffen die vermoedelijk vergiftigd zijn. Mogelijk zijn ze daar als lokvoer neergelegd om dieren te vergiftigen. Volgens de gemeente hebben de balletjes 'een onbekende blauwe stof'. "We vragen hondenbezitters graag alert te zijn", meldt de gemeente via social media. "Ziet u iets verdachts, geef dit dan door aan de servicelijn van de gemeente."

Na de melding op het gemeentehuis, hebben gemeentemedewerkers de verdachte gehaktballen gisteren opgehaald en is de zaak besproken met de politie. Een gemeentewoordvoerdster liet vanmorgen weten dat de samenstelling van de verdachte blauwe stof nog niet bekend is. Op de Facebookpagina van de gemeente Woensdrecht wordt met verontrusting gereageerd op het voorval. "Een Google search levert op dat in juli 2014 ook al gehaktballetjes met blauw spul zijn aangetroffen in Enschede", merkt een verontwaardigde inwoonster op. Daarbij zou het om uiterst giftige slakkenkorrels gegaan zijn. "Kennelijk heeft iemand besloten dit na te doen."

Update (11.00 uur): Dringend advies aan wie de dergelijke bolletjes vindt, om ze niet zelf aan te raken maar direct de gemeente te waarschuwen via telefoon 14-0164