Dronken motorrijder van de A4 geplukt na achtervolging

HOOGERHEIDE – Afgelopen nacht is een 38-jarige inwoner uit Borsele op de A4 bij Hoogerheide aangehouden, nadat hij eerder een stopteken van agenten heeft genegeerd. De motorrijder reed onverzekerd en werd volgens politie omstreeks kwart over één gesignaleerd in Bergen op Zoom; de man sloeg vervolgens op de vlucht. Op het bureau werd duidelijk dat de man een bekende is van de politie. Bovendien bleek hij onder invloed. "Niet alleen heeft hij zich schuldig gemaakt aan onverzekerd rijden, maar ook aan het rijden zonder geldig rijbewijs. Zijn motor is in beslag genomen." Na verhoor mocht hij met een proces-verbaal op zak weer naar huis.

Volgens de politie kregen agenten de motorrijder rond 01.20 uur in de gaten, ter hoogte van de Rooseveltlaan in Bergen op Zoom. "Als uit het bevragingssysteem blijkt dat deze onverzekerd rondrijdt, wordt de man op de A4 richting Hoogerheide door middel van een volgteken gevraagd om naar de kant te gaan. De motorrijder is echter niet van zins om hieraan gevolg te geven en spurt met hoge snelheid weg."

Achtervolging

De politie zet direct de achtervolging in met zwaailichten en sirenes, en weten de mororrijder te dwingen de afslag naar Hoogerheide te nemen. "Daar wordt hij klemgereden en naar de graskant gedreven. Ook dan geeft de verdachte nog niet op en probeert langs de agenten heen te rijden. Doordat hij daarbij de politieauto raakt valt hij uiteindelijk van zijn motor. Nog volgt geen overgave; hij staat snel weer op en rent de snelweg A4 over. Uiteindelijk wordt hij aan de overkant van de weg overmeesterd en aangehouden."

Bron: Politie RE Zeeland-West-Brabant