Slopershamer valt voor gemeentewerf en brandweerkazerne

Foto: gemeente Woensdrecht

HOOGERHEIDE – Eindelijk is het zo ver: dinsdag is de sloop begonnen van de gemeentewerf en brandweerkazerne in Hoogerheide. Burgemeester Steven Adriaansen en wethouder Hans de Waal zullen hebben 's middags om half één de symbolische eerste sloophandeling uitgevoerd. De omvangrijke sloopwerkzaamheden maken deel uit van de vernieuwing van het centrumgebied. Nadat de brandweerkazerne en de gemeentewerf gesloopt zijn, worden er parkeerplaatsen op het vrijgekomen gebied aangelegd.

Deelplan Noord Hoogerheide omvat de ontwikkeling van 2 grote supermarkten (Albert Heijn en Aldi) alsmede 66 woningen in het centrum van Hoogerheide. De realisatie van dit plan heeft tot gevolg dat de brandweerkazerne en de gebouwen van openbare werken worden gesloopt en verplaatst naar de locatie Doelstraat waar nu nog de Albert Heijn is gevestigd.

Tijdelijk onderkomen

De brandweerkazerne verhuist tijdelijk naar transportbedrijf Oerlemans in Hoogerheide en de buitendienst van de gemeente is tijdelijk verhuisd naar het Putsmolentje in Ossendrecht. De verwachting is dat in maart 2019 de medewerkers van de buitendienst en de brandweer hun definitieve intrek kunnen nemen in het nieuw te bouwen pand aan de Doelstraat.