Evaluatie Armoedepact: veel bereikt maar de strijd is nog niet gestreden

Het estafettestokje heeft z'n werk gedaan, maar de strijd tegen armoede is nog niet gestreden – zo werd duidelijk tijdens de evaluatie van het Armoedepact. (Foto: Pixabay)

HOOGERHEIDE – 'Samen in de strijd tegen armoede'. Meer dan 50 partijen hebben de afgelopen anderhalf jaar het armoedepact met de gemeente Woensdrecht ondertekend. Zij hebben de handen ineen geslagen om te komen tot meer bekendheid voor de regelingen, afstemming in de aanpak en verlichting van het leven van mensen die rondom de lage inkomensgrens leven.

Wethouder Van der Beek blikte vanmiddag terug op de bereikte resultaten, samen met de deelnemende organisaties en instellingen. De samenwerking die de gemeente zocht met andere partijen bleek succesvol. "Er ontstonden veel initiatieven om kinderen van gezinnen die leven rondom de lage inkomensgrens te ondersteunen. De gelden om armoede tegen te gaan worden beter gebruikt en de regelingen zijn beter bekend. Ook de aanpak om in een vroeg stadium hulp te bieden als er achterstanden ontstaan, heeft zijn vruchten afgeworpen."

Mogelijk vervolg

Wethouder Lars van der Beek bedankte tijdens de afsluitbijeenkomst iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan de ‘estafette tegen armoede’. "De strijd begon klein maar het estafettestokje deed zijn werk: 56 partijen tekenden de afgelopen twee jaar het armoedepact en gaven hiermee aan zich extra in te zetten om armoede tegen te gaan." Het onderwerp blijft op de kaart staan en er werd zelfs al gesproken over een mogelijk vervolg. Want ondanks de resultaten gaat de strijd door. Zolang er nog armoede bestaat, blijft de samenwerking nodig.