Samen in de regio kijkt tevreden terug op eerste avondcollege

BRABANTSE WAL – Samen in de Regio constateert dat het eerste avondcollege over ‘de betekeniseconomie’ goed is verlopen. “Het was een avond met goede sprekers: Kees Klomp en Werner Schouten. Een avond vol interactie. Helaas was fysiek samen komen vanwege de RIVM-richtlijnen niet mogelijk, maar via de digitale weg is het toch gelukt om de inspiratie van de sprekers en de ambities en ideeën van de deelnemers perfect bij elkaar te brengen”, zo concluderen de organisatoren tevreden.

Samen in de Regio organiseert de colleges ter gelegenheid van haar 10-jarig bestaan. Doel is om nieuwe samenwerkingen op de Brabantse Wal te realiseren die in het teken staan van de betekeniseconomie. Hierbij wil men een balans tussen welvaart, welzijn en welbevinden.

‘Rare dingen’

Voorvechter van de betekenis economie Kees Klomp – van het Trive Institute – maakt deelnemers aan het eerste college bewust van hoe we ‘rare dingen’ van ons systeem normaal zijn gaan vinden. Bijvoorbeeld bedrijven die succesvol gevonden worden wanneer ze meer winst maken, terwijl hun bedrijvigheid slecht is voor onze planeet. “Pas als we net zoveel belang hechten aan welzijn en welbevinden als aan financieel succes (welvaart) kan dit anders”.

Ambitieuze visie

Werner Schouten – een 27-jarige ondernemer – presenteerde zijn publiek een tastbare en activerende inspiratie en zijn ambitieuze visie op een duurzame toekomst. Hij zet zich o.a. met de ‘Jonge Klimaatbeweging’in voor de 1,5 graden-samenleving en de maximaal 1,5 graden opwarming van de aarde.

Sparren

Na de livestream zaten de gespreksleiders klaar in de virtuele rooms om met partners en met jongeren te sparren over het aanjagen van de betekenisvolle economie op de Brabantse Wal. “Het was het eerste college, maar de ideeën en de afspraken voor nieuwe samenwerkingen waren er volop”, aldus ‘Samen in de Regio’.

Wordt vervolgd

Elke maand wordt nu een ‘Purpose-avondcollege’ verzorgd. De eerstvolgende is met Stijn Markusse. Partners van Samen in de Regio ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging. Hun deelname is gratis.  Niet-partners kunnen aanmelden via info@sameninderegio.nl. Zij betalen een bijdrage van 50 euro exclusief btw.

Foto: Enkele jongeren van ’t Rijks en ’t R@velijn waren live aanwezig in het Eventum, Hier spraken ze met Kees Klomp en Werner Schouten. Hun aanwezigheid werd zeer op prijs gesteld.