Samen in de Regio: “Kijk Binnen Bij Bedrijven succesvol voor breed publiek”

BRABANTSE WAL – “Kijk Binnen Bij Bedrijven (KBBB) – dat vorige week werd gehouden – was een week waarin een breed publiek een kijkje kwam nemen bij de deelnemende organisaties. Alle gesprekken die dit opleverde zijn telkens kansen. Soms voor een baan op korte termijn en anders voor de juiste studiekeuze op lange termijn. Wederom een succesvolle editie”, zo concludeert organisator Samen in de Regio. In het voorjaar 2021 wil men een nieuwe KBBB organiseren.

“Voor het ontvangen van de belangstellenden waren hier en daar aanpassingen nodig vanwege de actuele richtlijnen van het RIVM. Op de meeste plaatsen konden de ontmoetingen tussen werkgevers en de belangstellenden doorgaan. Het maakte deze editie ook meteen uniek met een virtuele rondleiding bij Florensis en meer één op één gesprekken. De positieve reacties waren er niet minder om.  Het is heel efficiënt om je organisatie in één week op bepaalde momenten in te richten voor het ontvangen van belangstellenden,” aldus de organisator.

Heel nieuwsgierig

Marianne Rommens van Zorghoeve Kakelbont in Dinteloord laat weten, dat het heel waardevol is als nieuwsgierige mensen eens binnen komen kijken. “Ze stellen heel veel vragen. De één werkt al in de zorg en wil weten hoe het werkt op een zorgboerderij. Een ander heeft zelf plannen voor een zorgboerderij en komt ideeën opdoen. Volgend jaar doen we weer mee! Het geeft mij en de medewerkers veel energie.”

Helicopters en F16

Bij de Vliegbasis Woensdrecht werden de belangstellenden verrast. Ze konden helikopters en een F-16 bekijken. “Voor ons is Kijk Binnen Bij Bedrijven een kans om de bezoekers alles te vertellen over de unieke technische opleidingen bij de vliegbasis”, zegt Alina Kuijpers, Hoofd Bureau Arbeidsbenadering van de vliegbasis.

Werken is veel leuker dan naar school gaan

Leerlingen van de Internationale Schakel Klas (ISK) namen een kijkje bij ‘Bouwmensen’. In de enorme werkplaats van dit opleidingsbedrijf mochten zij het zelf eens proberen. Metselen, stukadoren en een steiger bouwen. “Dit is veel leuker dan naar school gaan”, vonden de leerlingen. Op deze manier levert Kijk Binnen Bij de Bedrijven een bijdrage voor jongeren om zich te oriënteren op hun toekomst.

Potentiële kandidaat

Bij Versteden Fiberglass Piping Systems zien ze de jongeren eveneens graag komen. “Het proces is heel specifiek, we leiden de mensen zelf op. Het is vooral belangrijk dat nieuwe medewerkers gemotiveerd zijn. Dat is de reden om mee te doen aan Kijk Binnen Bij Bedrijven. Wij leerden ook nu weer een potentiële kandidaat kennen en hij ons, dat is net zo belangrijk,” vertelt Ella van Es van Versteden.