Samen aan de slag voor het ToTaalhuis

Wethouder Lars van der Beek gaf vanmiddag bij de Klim-Op het startsein. Vervolgens gingen de aanwezigen in werkgroepen aan de slag voor een 'to-tale' aanpak. (Foto's: gemeente Woensdrecht)

HOOGERHEIDE – Er komt een Taalhuis in de gemeente Woensdrecht. Of beter gezegd een ToTaalhuis: een 'to-tale' bundeling van krachten voor alle initiatieven die er zijn om mensen te helpen op het gebied van taal (lezen, schrijven, praten, rekenen en digitalisering). Dinsdagmiddag de plannen voor het Taalhuis gepresenteerd door Monique Swagemakers, VVE-/taalcoördinator van de BWI en Ernestine Schipper van de Stichting Lezen & Schrijven. Wethouder Lars van der Beek was erbij en verrichtte symbolische starthandeling.

De bijeenkomst vond om 14.00 uur plaats in de aula van basisschool Klim-Op, in Hoogerheide. Na het informatieve gedeelte gingen de aanwezigen – zo’n 50 initiatiefnemers, vrijwilligers en verwijzers – verder met een werksessie. Zo hebben ze de handen inéén geslagen om samen de invulling van het ToTaalhuis uit te werken. De opening van het Taalhuis staat gepland op 8 mei.