Ruim baan voor bedrijventerrein Putte

PUTTE – Donderdagmorgen verrichtte wethouder Hans de Waal de starthandeling voor de werkzaamheden aan de ontsluitingsweg van het bedrijventerrein in Putte. De lokale bewindsman nam plaats in een graafmachine en schepte, op symbolische wijze, een aantal happen zand weg. De nieuwe weg moet ruim baan bieden voor de ondernemingen die gevestigd zijn achter de Bosweg en de Molenbergdreef.

De weg verbindt de Antwerpsestraat met de Hogebergdreef, en doorkruist onder meer een bosgebied. De medewerkers van aannemer Dura Vermeer hadden al het nodige voorwerk verricht. Speciaal voor het officiele startmoment was een open plek gecreëerd op een terrein langs de Postbaan, ter hoogte van het tennispark van TV de Put. De nieuwe ontsluitingsweg moet de bereikbaarheid van het bedrijventerrein vergroten. Met name voor de daar gevestigde ondernemingen, waar soms tientallen vrachtwagens per dag af en aan rijden, is de nieuwe weg een grote uitkomst.

Vier maanden

Al met al zal de aanleg van de ontsluitingsweg zo'n vier maanden in beslag nemen, verwacht wethouder De Waal. Half april zouden de werkzaamheden afgerond moeten zijn. Deze worden in diverse fasen uitgevoerd. Gedurende deze periode kan er volgens de gemeente in de omgeving van de Hogebergdreef, Bosweg, Postbaan, Heidestraat, Koppelstraat en Antwerpsestraat verkeershinder ontstaan. Zo zal het kruispunt met de Postbaan en de Antwerpsestraat worden aangepakt. Ook zullen enkele bestaande wegen van nieuwe asfaltering worden voorzien.