Ronde van Woensdrecht zondag 20 maart

Op zondag 20 maart wordt alweer voor de 58e keer de wielerronde van Woensdrecht verreden op het parcours met als ‘kuitenbijter’ de Rijzendeweg. De wedstrijden worden dit jaar verreden voor nieuwelingen, junioren en elite/beloften. Het comité heeft weer al het mogelijke gedaan om voor de renners een zo perfect mogelijke Ronde van Woensdrecht voor te schotelen.

Vele sponsors hebben het mogelijk gemaakt dat ook dit jaar de ronde weer doorgang kan vinden. Lof komt vooraf al toe aan de renners die hebben ingeschreven. Niet voor niets, want wie de Ronde van Woensdrecht wint wordt bijgeschreven bij winnaars die zeker bij velen niet onbekend in de oren klinken, zoals Piet Rentmeester, Joop Zoetemelk, Harm Ottenbros, Rene Pijnen, Ad Tak, Peer Maas, Jean-Paul van Poppel , Koos Moerenhout en Michael Boogerd..

Ook dit jaar heeft het comité gekozen om nog een keer de kleinere ronde te rijden. Het parcours met de kuitenbijter “de Rijzendeweg” moet daardoor weer een aantal keren meer beklommen worden. Op deze manier zal het nog meer de naam van klimcriterium gaan krijgen, het parcours is 1600 meter lang dus herstellen wordt naar het einde toe steeds moeilijker. Ook bij deze ronde zullen weer de sterkste renners naar voren komen. Het programma is hetzelfde als vorig jaar, de elite/beloften starten het programma, gevolgd door de junioren en als afsluiting rijden ook dit jaar de nieuwelingen. Zij strijden om de trui als leider in de KNWU klimmerstrofee.

Elite/beloften.

Zij bijten om 12.15 uur de spits af voor 50 keer de beklimming van de Rijzendeweg en rijden om de grote prijs Buurstee Advies. Zij worden weggeschoten door Jeffrey van Agtmaal, wethouder bij de gemeente Woensdrecht,, hij is zelf ook een fanatiek fietser. In deze categorie rijden de plaatselijke favorieten Koen van de Klundert, Lars Akkermans en Lars van der Poel. Bij de eliten/Beloften weet je het maar nooit, kanshebbers genoeg om de felbegeerde beker in ontvangst te nemen. Jurrien Bosters, Tom Goovaerts, Tom Jansen, Robert Berk en de winnaar van vorig jaar, Peter Schulting, zijn zo maar een aantal namen van renners die hiervoor in aanmerking  komen.

Junioren.

De junioren gaan van start om 14.30 uur voor hun wedstrijd over 58 km,  zij strijden om de grote prijs Primera- Niels van Elzakker  en het startschot wordt gelost door Pim van de Klundert. Ook bij de junioren wordt er gestreden om de leidersprijs, vele premies en een drie-ronden klassement.  De voorinschrijving bij de junioren komt wat langzaam op gang maar toch is er een plaatselijk favoriet namelijk Wout van Elzakker. Hij zal zich van de beste kant laten zien maar de concurrentie zit niet stil. Potentiële winnaars zijn Floris van den Broek, Stefan van Drunen, Xavier Ketelaars, Dennis Mertens en Ezra Tolhoek.

Nieuwelingen.

De nieuwelingen gaan om 16.15 uur van start voor hun wedstrijd over 50 km. De nieuwelingen strijden om de grote prijs Woninginrichting Noel Timmermans en het startschot wordt in deze laatste categorie gelost door Herman Heyns van het Dorpsplatform Woensdrecht.

De ieuwelingen strijden ook dit jaar weer om de KNWU klimmerstrofee, de wedstrijden hiervoor werden tot vorig jaar alleen verreden in Limburg, maar de KNWU vindt dat de Ronde van Woensdrecht hier zeker ook voor in aanmerking komt. De eerste trui voor de leider wordt hier dus uitgereikt. Ook wordt er bij de nieuwelingen iedere ronde strijd geleverd  boven op de Rijzendeweg voor een prachtige leidersprijs. Er hebben bij voorinschrijving al veel renners ingeschreven. Plaatselijke favorieten zijn Wouter Hopmans en Maarten de Nijs. Zij zullen het zeker niet makkelijk krijgen in dit grote deelnemersveld, andere kanshebbers zijn o.a. Tristan Timmermans, Jurgen van den Aarssen, Stanley Beerepoot, Pepijn Hillemans, Enzo Leijnse, Sven Peeters en de broers Robbert en Martijn Rasenberg.