Regenboogvlag als symbool voor tolerantie op Coming Out Day

Namens het gemeentebestuur heeft wethouder Lars van der Beek vanmorgen de Regenboogvlag gehesen. (Tekst: Han Verbeem, foto's: gemeente Woensdrecht)

HOOGERHEIDE – Vandaag is het Coming Out Day. Op deze jaarlijkse dag -die internationaal wordt gevierd- staat het 'uit de kast komen' van lesbiennes, homo's transgenders, biseksuelen en interseksuelen centraal. Ook in Woensdrecht wordt aandacht besteed aan deze dag, met het hijsen van de Regenboogvlag. Wethouder Lars van der Beek mocht namens het gemeentebestuur het veelkleurige banier ophijsen. De vlag wappert nog de gehele dag voor het gemeentehuis aan de Huijbergseweg in Hoogerheide.

"Ook in Woensdrecht moet iedereen zichzelf kunnen zijn", aldus wethouder Van der Beek. "Ongeacht diens seksuele geaardheid." Daarom is het belangrijk dat ook de gemeente Woensdrecht aandacht besteedt aan de Coming Out Day.

Diversiteit

Het hijsen van deze vlag is voor de LHBTI-gemeenschap een belangrijk moment: de kleuren van de regenboog staan voor diversiteit en acceptatie van minderheidsgroepen in de samenleving. Voor veel jongeren is het anno 2018 nog steeds moeilijk om openlijk voor hun geaardheid uit te komen, zegt regiovoorzitter Rick Davis van COC West-Brabant. Er is nog steeds veel intolerantie in de samenleving, óók onder jongeren. Woensdrecht is niet de enige gemeente waar vandaag de Regenboogvlag is gehesen: ook wethouders van Roosdendaal, Bergen op Zoom en Steenbergen deden mee aan de actie.