Politie zoekt twee jeugdige daders van gewapende overval Ni Hao

Cafetaria Ni Hao aan de Markt in Ossendrecht is maandagavond overvallen door twee vernoedelijk zeer jonge daders. Ondanks een zoekactie met speurhonden heeft de politie nog geen aanhoudingen kunnen verrichten. (Bron: politie.nl)

OSSENDRECHT – De politie heeft aan de hand van getuigenverklaringen het signalement vrijgegeven van de twee verdachten, die maandagavond cafetaria Ni Hao aan de Markt in Ossendrecht hebben overvallen. "Het betreffen twee mannen of jongens. Ze waren beide in donkere kleding gekleed en hadden hun gezichten bedekt. Eén van de overvallers was ongeveer 1.70 lang, de ander was iets langer." Beiden hebben volgens de politie "mogelijk een blanke huidskleur en zijn vermoedelijk erg jong." Het tweetal is nog voortvluchtig. Bij de gewapende overval is een nog onbekende hoeveelheid sigaretten buitgemaakt. Er zou niemand lichamelijk gewond zijn geraakt bij de overval, wel zijn de medewerkers van het cafetaria hevig geschrokken.

In het cafetaria waren volgens de politie geen klanten aanwezig op het moment van de overval. "De medewerkers, een man en een vrouw, waren bezig met opruimen toen er ineens twee mannen in de zaak stonden. Ze vroegen om sigaretten."Toen de vrouw die wilde geven kwam er ineens een wapen tevoorschijn. De overvallers gebruikten het wapen om meer sigaretten te eisen. "De vrouw gaf hen een onbekende hoeveelheid pakjes sigaretten en de twee verlieten de zaak. Ze zijn in onbekende richting weggegaan."

Buurtonderzoek met speurhond

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar aanleiding van dit incident. "Een politiehondengeleider met een surveillancehond heeft nog in de omgeving gezocht naar verdachten en ontvreemde goederen, maar er is niets gevonden." Ook is een buurtonderzoek uitgevoerd. "Uit dit onderzoek zijn wat getuigenverklaringen gekomen." Deze worden nog verder uitgewerkt door de politie.

Getuigen gezocht

De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen om zich te melden. "Wanneer u iets verdachts gezien hebt tussen maandagavond 20.00 uur en 22.00 uur dan wordt u verzocht zich bij de politie te melden, of anoniem uw informatie door te geven." Melden bij de politie kan via het algemene telefoonnummer 0900-8844 of via What’s App 06-1220 7006. "Als u liever informatie anoniem doorgeeft dan kan dat telefonisch via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) of via hun website www.meldmisdaadanoniem.nl. Vermeld bij uw contact graag registratienummer 2018-273198."