Drukte aan de poort bij Fokker op tweede stakingsdag

Honderden metaalwerlers uit de regio meldden zich ook aan het begin van de tweede actiedag als staker. Rond negen uur stond er nog een lange rij aan de poort van Fokker Elmo. (Tekst: Han Verbeem, foto: FNV Metaal)

HOOGERHEIDE – Ook vanmorgen was het druk bij Aviolanda, aan de poort van Fokker Elmo, op de tweede en tevens laatste stakingsdag van de 48-uursactie van FNV Metaal. Daar heeft de vakorganisatie een tent geplaatst waar stakers zich kunnen registreren. Honderden metaalwerkers uit de regio leggen het werk neer voor een betere CAO met een 3,5% looneis en kansen voor méér banen voor jongeren. Volgens woordvoerdster Marianne Mulder van Fokker zouden "zo'n vijftig tot vijfenvijftig medewerkers van de bedrijfsonderdelen Fokker Elmo en Fokker Techniek het werk maandag en dinsdag hebben neergelegd."

Vanuit de gehele regio kwamen actievoerders uit de metaalsector naar Hoogerheide om zich als staker te laten registreren. Het is de tweede en laatste stakingsdag van deze aangekondigden actie door de vakorganisatie. Eerder waren er al stakingen elders in het land al stakingen. De arbeiders in de metaalsector strijden al lange tijd voor een goede CAO, zo stelt bondsvoorman Jan Meeder.

Acties gaan door

Sinds begin september zitten de onderhandelingen met de werkgeversorganisaties echter muurvast. Zolang de werkgevers niet ingaan op het voorstel van de FNV, gaan de stakingen door – aldus Meeder. Daarbij worden ook onaangekondigde acties niet uitgesloten.