Picknickplaats Scheldeweg definitief gesloten

De picknickplaats aan de Scheldeweg verdwijnt. De zitbankjes hebben inmiddels elders in de gemeente een nieuwe plaats gekregen, nadat ze zijn opgeknapt door Dorpsplatform Woensdrecht. Ook de bestrating wordt hergebruikt. (Tekst: Han Verbeem, bron: gemeente Woensdrecht)

HOOGERHEIDE – De picknickplaats aan de Scheldeweg in Hoogerheide verdwijnt definitief. Dat heeft wethouder Jeffrey van Agtmaal vandaag bekendgemaakt. De picknickplaats zou nauwelijks gebruikt worden terwijl de gemeente wel voor onderhoudskosten staat. Daarnaast was de plaats regelmatig het mikpunt van vandalisme en werd er afval gestort. Overigens kon al geruime tijd geen gebruik meer gemaakt worden van de picknickplaats: sinds vorig jaar maart was de locatie al met betonblokken afgezet.

De zitbankjes zijn inmiddels door het dorpsplatform Woensdrecht opgeknapt en op diverse plaatsen in de kern neergezet, zo meldt de gemeente. Ook de bestrating van de picknickplaats zal elders in de gemeente worden hergebruikt.

Jammer

Wethouder Jeffrey van Agtmaal: “Natuurlijk is het jammer als een voorziening verdwijnt, maar in dit geval was het ook zonde om hierin te blijven investeren. Dat geld kunnen we beter op een andere manier inzetten. Het meubilair heeft al een betere bestemming gekregen en ook met de bestrating gaan we duurzaam om”.

Berm

Nadat de betonblokken zijn weggehaald zal de berm worden aangevuld met zand en worden ingezaaid, zo laat de gemeente weten. "Zodat het er op korte termijn weer net zo uitziet als de rest van de berm. De planning is om deze werkzaamheden in oktober-november uit te voeren, zodat ook direct ingezaaid kan worden."