Oud-burgemeester Herman Klitsie (68) waarnemer in Goes

 (Foto: Pixabay)

WOENSDRECHT / GOES – De voormalig Woensdrechtse burgemeester Herman Klitsie (68) wordt de nieuwe waarnemend burgemeester in de gemeente Goes. Daar is de plaats van eerste burger vrijgekomen na het vertrek van René Verhulst, die op zijn beurt naar Ede gaat. De van PvdA-huize afkomstige Klitsie was van 1992 tot 2001 burgemeester van Woensdrecht. Onder zijn ambt is de gemeentelijke herindeling tot stand gekomen met Huijbergen, Putte en Ossendrecht.

In 2001 vertrok Klitsie naar Oss en werd in Woensdrecht opgevolgd door D66'er Marcel Fränzel, waarbij oud-wethouder Cor Bosman van ABZ in 2002 enige tijd waarnemend burgemeester was. 

Gemeenteraadsverkiezingen

Herman Klitsie heeft met zijn 68 jaar inmiddels de pensioengerechtigde leeftijd bereikt maar de Zeeuwse Commissaris van de Koning, Han Polman, heeft hem bereid gevonden als waarnemer op te treden. Klitie zal zeker tot medio volgend jaar in Goes blijven. De sollicitatieprocedure voor de uiteindelijke opvolger van Verhulst zal waarschijnljk pas na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 van start gaan.