Ossendrechtse beroofd van gouden ketting bij babbeltruuk

Babbeltruuks waarbij dieven uit zijn op goud en kostbaarheden komen vaak voor. Zaterdag is een Ossendrechtse vrouw daarvan het slachtoffer geworden. (Tekst: Han Verbeem, Foto: Pixabay / Sarak Graves)

OSSENDRECHT – Een inwoonster van Ossendrecht is zaterdagmorgen het slachtoffer geworden van een bizarre en zeer gerarrineerde vorm van beroving, zo meldt het regionale politieteam. De vrouw kreeg van een buitenlands stel een aantal sierraden aangeboden, omdat ze hen zo behulpzaam was geweest bij het wijzen van de weg. Achteraf bleek de dankbaarheid zeer betrekkelijk: de vrouw werd onderwijl beroofd van haar eigen gouden ketting.

Vanochtend werd een dame in Ossendrecht aangesproken door de bestuurder van een personenauto, aldus de politie. "Hij vroeg haar de weg. Terwijl zij dit probeerde uit te leggen aan de slecht Nederlands sprekende man stapte er een wat oudere en jongere dame uit de auto. Zij kwamen met wat ringen en een ketting naar haar toe en deden die bij haar om, zogenaamd om haar te bedanken. Toen de auto weer wegreed en de vrouw met de goedkope nepsieraden achterbleef merkte ze dat haar eigen gouden ketting was verdwenen."

Babbeltruuk

De vrouw is het slachtoffer geworden van een geraffineerde babbeltruuk. Volgens de politie komt het vaker voor dat dieven op een zeer slimme en behendige manier hun slachtoffers weten af te leiden, om zodoende hun slag te kunnen slaan. Daarom worden inwoners van Ossendrecht en omgeving opgeroepen waakzaam te zijn: "Let op, deze praktijken komen in vele vormen voor", meldt de politie op social media.

Getuigen gezocht

De politie zoekt mensen die getuigen waren van het voorval of mogelijk zelf ook zijn aangesproken. De twee verdachten zaten in een grijze vierdeursauto, voorzien van een Spaans kenteken. Melden kan telefonisch: 0900-8844. "De zaak is bij ons geregistreerd onder nummer BVH 2018253742", aldus de politie.