Onderzoek: Brabanders kijken graag tv in bed

Foto: Pixabay (bewerkt)

HOOGERHEIDE / AMSTERDAM – Houdt ook ú een pyjamadag, de komende feestdagen? De kans is groot. Want in bed tv kijken is in Brabant namelijk een stuk populairder dan in de rest van Nederland, zo blijkt uit een landelijk onderzoek waarbij 1695 Nederlanders zijn bevraagd over het interieur van hun slaapkamer.  In 58 procent van de Brabantse slaapkamers staat een tv, terwijl het landelijk gemiddelde op 48 procent ligt.

In een typische Brabantse slaapkamer staat anno 2018 een boxspring, zijn de muren wit en voorzien van schilderijen en foto's en zijn de gordijnen beige, wit of zwart. In 58 procent van de slaapkamers staat een tv.  

Boxspring

Uit de resultaten van het slaapkamer-onderzoek blijkt dat het percentage Nederlandse slaapkamers met daarin een boxspring (50,3 procent) inmiddels groter is dan het percentage met een traditioneel bed (40,2 procent). In Brabant staat inmiddels in 46 procent van de slaapkamers een boxspring. In slechts 42 procent van de Brabantse slaapkamers staat nog een traditioneel bed.

Kleuren en muurdecoratie

Voor de kleuren in de slaapkamer kiezen Brabanders het liefst voor beige, witte of zwarte gordijnen en voor witte, beige en rode lichtgrijze muren. Schilderijen, foto's en spiegels zijn de meest populaire objecten voor decoratie aan de muur.