Mathieu van der Poel wint GP in spannende eindstrijd

Mathieu van der Poel finisht als eerste en neemt samen met Toon Aerts (2) en Wout van Aert (3) plaats op het erepodium. Aansluitend is er een persconferentie in de raadszaal van het gemeentehuis. (Tekst: Han Verbeem, Foto's: Wendy de Koning-Bogers)

HOOGERHEIDE – Mathieu Van der Poel toont zich als winnaar van de GP opnieuw heer en meester van het veldrijden. Hoewel hij aanvankelijk niet zo in vorm lijkt – waarbij Toon Aerts de ruimte krijgt én neemt – weet Mathieu in het tweede deel van de wedstrijd de leiding te nemen en finisht overtuigend met een eindtijd van 1:01:30. Daarbij volgt Toon als tweede met een eindtijd van 1:01:43 en na hem Wout van Aert op plek drie met 1:02:02.

De UCI Wereldbeker gaat uiteindelijk naar Toon Aerts, met op plaats twee Van Aert en Van der Poel op drie.

Twintigste editie

Zondag is de 20e editie van de GP Adrie van der Poel verreden. De eerste cross is gehouden in 2000, ter gelegenheid van het afscheid van Adrie van der Poel als wedstrijdrijder. Inmiddels is de GP een jaarlijks terugkerende wielerronde van internationale betekenis, ter afsluiting van de wereldbeker veldrijden. Ook geldt de cyclocross als 'generale' voor het wereldkampioenschap, dat dit jaar in Denemarken wordt verreden. Mede door de GP heeft Woensdrecht naam en faam verworven als wielergemeente, waarbij in Hoogerheide al tweemaal het WK heeft mogen organiseren.