Mathieu van der Poel winnaar GP veldrijden

HOOGERHEIDE – Mathieu van der Poel is de winnaar van de 2018-editie van de Grand Prix Adrie van der Poel. De zoon van de naamgever van de GP kwam met een tijd van 1.05.54 over de streep, gevolgd door Wout van Aert op acht seconden afstand. Als derde eindigde de Belg Michael Vanthurenhout. Winnaar bij de vrouwen is de Vlaamse Sanna Cant, met een eindtijd van 47.25, op vijftien seconden gevolgd door Eva Lechner. Als nummer drie eindigde Evie Richards. Marianne Vos kwam als vierde over de finishlijn.

Bij de junioren ging Niels Vandeputte als eerste over de streep met een tijd van 43:2. Jarno Bellens werd tweede Mees Hendrikx behaalde als derde de finish.

Spektakel

De GP Adrie van der Poel geldt als de generale repetitie voor de wereldbeker veldrijden. Vele honderden bezoekers waren naar Hoogerheide gekomen om het spektakel bij te wonen. Rondom de sportieve activiteiten was zoals elk jaar een compleet volksfeest aan de gang. Dweilbands, snacks, en natuurlijk muziekaal vermaak in de feesttent op het evenemententerrein. De organisatie is soepel verlopen, zonder noemenswaardige incidenten. Op het parcours waren er wel enkele tegenvallers voor sommige deelnemers. Zo moest bij de junioren Lars Zackson voortijdig stoppen door materiaalpecht, nadat de band van zijn voorwiel liep.

Thalita de Jong

Thalita de Jong was de grote afwezige tijdens de GP. Exact een jaar geleden, bij de voorgaande editie, liep ze een beenblessure op waarmee ze haar kans op de wereldbeker verspeelde. Thalita was dit weekeinde wel te zien bij de cyclocross in Rucphen, waar ze tijdens de wedstrijd moest afhaken door een kapotte ketting.

Persfoto's: organisatie GP Adrie van der Poel