Autorit stomdronken chauffeur (19) eindigt in Huijbergse tuin

Wakker worden met een wildvreemde auto in je voortuin. "Het zal je maar gebeuren…", aldus de politie op Facebook. Het overkwam de bewoners van een huis aan de Wilhelmietenstraat in Huijbergen. (Foto's: Facebook / Politieteam Bergen op Zoom)

HUIJBERGEN – Bewoners van de Wilhelmietenstraat in Huijbergen schrokken donderdagmorgen op, nadat een automobilist met zijn voertuig in de tuin van één van de woningen belandde. De 19-jarige bestuurder uit Hoogerheide was de macht over het stuur kwijtgeraakt. Volgens de poltie had de jongeman behoorlijk gedronken: de man had zeven keer de toegestaane hoeveelheid alcohol in zijn bloed. 

"Gelukkig werd de woning zelf niet geraakt en raakte er niemand noemenswaardig gewond bij de aanrijding", zo meldt Politieteam Bergen op Zoom via social media. Volgens de politie werd al snel duidelijk dat er alcohol in het spel was, waarop de jonge man werd meegenomen naar het politiebureau. Daar werd ook het alcoholpercentage vastgesteld. De chauffeur blijkt een beginnend automobilst te zijn, en moet zijn avontuur zuur bekopen: zijn rijbewijs is hij kwijt. "Dat is per direct ingevorderd", aldus de politie.