Mark Inja interim-directeur van BWI

HOOGERHEIDE – Stichting Brede Welzijnsinstelling Woensdrecht (BWI) heeft Mark Inja is aangesteld als interim-directeur. Dit heeft het bestuur van de instelling vandaag bekend gemaakt. Inja neemt tijdelijk de plaats in van directeur Ilse Stecher, die zich volgens het stichtingsbestuur 'al langere tijd ziek heeft gemeld'.

Inja heeft ruime ervaring in het sociaal domein, zo laat het bestuur van BWI weten. "Zo is hij manager Maatschappelijk werk & Welzijn geweest van een welzijnsinstelling in Goes. Momenteel werkt hij als zelfstandige en werkt hij op projectbasis of vervult hij interim-opdrachten. Het bestuur van de BWI zag in hem een geschikte kandidaat om voorlopig de leiding van de BWI op zich te nemen."

Veranderingsproces

Volgens BWI-bestuurder Sander van den Elsen heeft de organisate tijdens afgelopen vijf jaar 'een stevige positie verworven in de samenleving'. BWI heeft echter te maken met veranderingen in de zorguitvoering, door het overhevelen van rijkstaken naar de gemeenten. Door dit 'transformatieproces' wil BWI flexibeler gaan werken om beter te kunnen inspelen op de behoefte uit de dorpen. Het bestuur van de welzijnsinstelling ziet in Inja de perdoon die 'deze rol als interim goed op kan pakken'. Van den Elsen: "Hij is direct enthousiast begonnen.” Ook wethouder Lars van der Beek, zegt 'nauw betrokken te zijn geweest' bij de aanstelling van de nieuwe interim. De sociale bewindsman zegt dat Inja 'de juiste persoon is om BWI verder te brengen'.