Lucinda Brand pakt opnieuw goud

Na haar overwinning op het NK Veldrijden in Huijbergen, eerder deze maand, weet Lucinda in Hoogerheide ook als eerste te finishen bij de GP. (Tekst: Han Verbeem, foto: gpadrievanderpoel.nl)

HOOGERHEIDE – Bij de GP is zondagmiddag de strijd bij de vrouwen beslist in het voordeel van Lucinda Brand, die als eerste over de streep komt met een persoonlijke eindtijd van 43:18. Dat is de tweede overwinning in enkele weken tijd; eerder deze maand heeft Brand al goud gepakt bij het NK in Huijbergen. In Hoogerheide laat ze Catharine Compton (USA) achter zich, die met 43:27 als tweede over de streep gaat; gevolgd door Marianne Vos met een eindtijd van 43:44 op plaats drie.

De stand van het eindklassement voor de wereldbeker brengt Marianne Vos op plaats één, Compton op twee en Annemarie Worst op de derde plaats.

Beloften

Bij de beloften finisht Yara Kastelijn als eerste, gevolgd door Clara Honsinger en op plaats drie Carmen Alvarado. Laarstgenoemde bereikt bij het wereldbekerklassement de eerste plaats in deze categorie; op plaats twee komt Fleur Nagengast en de derde plaats is voor Inge van der Heijden.