Jubilerend SSW trakteert vrijwilligers op kerstlunch

De Woensdrechtse wethouder Lars van der Beek (met microfoon) gaf namens de drie gemeentebesturen het startsein voor de feestelijke bijeenkomst. Medewerkers van de IJsbaan en SSW haden voor de vrijwilligers een smakelijke lunch bereid (Foto's: Han Verbeem / KijkopWoensdrecht.nl)

WOENSDRECHT / BERGEN OP ZOOM – Het begint een traditie te worden: de jaarlijkse kerstlunch voor de vrijwilligers en medewerkers van Stichting Samen Werken (SSW). De organisatie ondersteunt de gemeenten Woensdrecht, Bergen op Zoom en Steenbergen bij vrijwilligerswerkzaamheden; mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen zodoende toch actief een werkzame bijdrage leveren aan de samenleving. Namens Woensdrecht sprak wethouder Lars van Beek het openingswoord. Zijn oproep aan de genodigden: blijf met de feestdagen niet binnenzitten, zoek elkaar op en laat Kerstmis het feest zijn dat je sámen viert. 

De lunch vond traditioneel vanmiddag om één uur plaats op de ijsbaan van de Grote Markt in Bergen op Zoom. Het feestbufffet was geheel gesponsord door Albert Heijn, en de medewerkers van evenementenorganisatie StaBOZ hadden de maaltijd bereid. Vele tientallen medewerkers en genodigden hadden gehoor gegeven aan de lunch die dit jaar een extra feestelijk tintje had: SSW viert namelijk het zilveren bestaansjubileum. Ook de bestuursleden waren aanwezig, waaronder algemeen bestuurslid Jeroen Jonkers, evenals Van der Beek's collega-wethouder Yvonne Kammeijer van Bergen op Zoom. Zij is tevens voorzitter van SSW.