Jongeren (18) gaan met scootmobiel van Hoogerheidese (60) aan de haal

Een scootmobiel; een soortgelijk exemplaar is donderdagmiddag gestolen van een 60-jarige vrouw uit Hoogerheide. Twee 18-jarige verdachten werden op heterdaad betrapt. (Foto: Pixabay / Sabine van Erp)

HOOGERHEIDE – Een 60-jarige vrouw uit Hoogerheide is donderdagmiddag beroofd van haar scootmobiel, terwijl deze geparkeerd stond aan de Putseweg. De dieven wisten eerder die middag een contactsleutel van het invalidevoertuig te bemachtigen. Tijdens de diefstal was de vrouw op bezoek bij een kennis en had haar scootmobiel buiten geparkeerd. De politie was echter snel ter plaatse en wist de twee 18-jarige daders op heterdaad te betrappen. De twee komen uit Woensdrecht en Hoogerheide en worden door de politie vastgehouden voor verdere ondervraging.

"Vermoedelijk hadden de verdachten rond 14.00 uur de sleutel van de scootmobiel bij een winkel gestolen", zo meldt de politie. De eigenaresse van de scootmobiel ging er volgens de politie eerst vanuit dat ze de sleutel verloren had. Met de hulp van een familielid haalde ze thuis de reservesleutel op. "Rond 16.25 uur parkeerde ze de scootmobiel voor een bezoek aan een woning aan de Putseweg. Ze nam de reservesleutel mee naar binnen. Op dat moment werd haar scootmobiel gestolen." De politie was in de omgeving aanwezig en kon met de hulp van omstanders twee verdachten aanhouden. Op het voertuig trof de politie originele contactsleutel aan.