Inzamelingsactie voor gedupeerde BBQ King

De aanhanger mét inhoud (foto van vóór de vermissing) is in de nacht van 30 op 31 augustus door onbekenden gestolen. Inmiddels is duidelijk dat de verzekering niet uitkeert en er is een inzamelingsactie opgezet om 'BBQ King' Bart Schoone (foto 2) te helpen. (Tekst: Han Verbeem, foto: Bart Schoone)

HOOGERHEIDE – Bart Schoone, in de regio beter bekend als de BBQ King, is zwaar gedupeerd door de diefstal van zijn aanhanger, In de nacht van 30 op 31 augustus is deze gestolen, letterlijk bij hem voor de deur. "Alles zat in de aanhanger: de barbercue, tent, toebehoren… alles!" De totale schade wordt geschat op zo'n vijfduizend euro. Nu duidelijk is, dat de verzekering geen cent uitkeert en daarom is er een crowdfuncingsactie opgezet. Inmiddels is er al een krappe duizend euro binnen.

Het is voor Bart Schoone begonnen als hobby en inmiddels een echte passie geworden. Het barbecuen doet hij in zijn vrije tijd, inmiddels al drie jaar. "Ik werk in ploegendiensten bij defensie op de Vliegbasis", zegt hij. Als barbecuespecialist heeft Bart al menig prijzen gewonnen op wedstrijden en bij evenementen. Met zijn aanhanger ging hij het hele land door: van Deurne naar Den Haag. "Aanstaande zondag heb ik een evenement in Dongen. Gelukkig kan ik met geleende spullen daar aan de slag." 

Crowdfundingsactie

Sinds maandagavond loopt er ook een inzamelingsactie voor de BBQ King, een initiatief van Bart's zwager. "Deze hardwerkende Pitmaster heeft dit niet verdiend en staat er momenteel helemaal alleen voor, de verzekering keert geen cent uit", zo staat er. De initiatiefnemer vraagt iedereen in de gemeente Woensdrecht maar óók daarbuiten om steun, zodat de BBQ King weer verder kan gaan. "Haal uw kleingeld uit die vieze sok, haal de net gestorte rente van de bank of wissel uw kleffe matras in voor een rijksdaalder, dit alles zodat de BBQ-King weer snel kan gaan hobbyen." Bart is 'super blij' met deze actie en het geeft hem weer hoop voor de toekomst. Mocht de gestolen aanhanger en de inboedel, of een deel ervan, weer worden teruggevonden dan komt het ingezamelde geld weer terug bij de gulle gevers – zo belooft Bart.