Regionale aanpak overlast en drugsdumpingen in buitengebied

HOOGERHEIDE / BRABANTSE WAL – Vanaf nu is er een regionale gezamenlijke aanpak van overtredingen in de natuur van de de Brabantse Wal. Een intensief samenwerkingsverband moet zorgen dat het schoner en veiliger wordt, zo laten de gemeenten van de Brabantse Wal vandaag weten.

Sinds 1 september gaan de buitengewoon opsporingsambtenaren van de gemeenten Woensdrecht, Bergen op Zoom en Steenbergen samen op pad met de boswachters en BOA's van Brabants Landschap, Staatsbosbeheer en SSIB. Het doel: efficiënter en effectiever toezicht uitoefenen in de natuur om de natuurgebieden op de Brabantse Wal te beschermen en ervoor te zorgen dat bewoners en recreanten zich veilig en welkom voelen.

Meer slagkracht

Met de samenwerking van de gemeentelijke en groene BOA’s (Bijzondere Opsporings Ambtenaren) is een actiepunt uit het handhavingsuitvoeringsprogramma gerealiseerd. Aanleiding hiervan waren de veelvuldige overtredingen, zoals dumpingen van drugsafval, en overlast in het buitengebied. Volgens de samenwerkende diensten is er nu meer slagkracht en gedeelde kennis, over zowel het gebied als de aanpak van het probleem. Burgemeester Adriaansen is blij met de gezamenlijke aanpak: “Het is goed dat gemeente, toezichthouders en natuurorganisaties de krachten bundelen in het buitengebied. We zien dat in het buitengebied steeds meer overtredeingen plaatsvinden die allee door goed en slim samen te werken aangepakt kunnen worden.”