September, de maand van Heerlijke Kunst

Rondom Titurel is gedurende de maand vanalles te zien én te beleven, met Heerlijke Kunst. (Tekst: Han Verbeem, foto's: Heerlijke Kunst)

PUTTE – Zaterdag 1 september opent een bijzondere buitenexpositie rondom Titurel, op landgoed Bieduinen in Putte. Onder de noemer 'Heerlijke Kunst' zijn de gehele maand diverse werken van zo'n veertien kunstenaars te zien. De expositie is elke dag te bezichtigen en de toegang is gratis. Ook in het nabijgelegen grenspark van de Zoom/Kalmthoutse Heide kan vrij gewandeld worden. De expositie Heerlijke Kunst wordt mede mogelijk gemaakt door Titurel en sociëteit Arsis.

De kunstwerken zijn gesitueerd rondom Titurel. Stichting Titurel biedt waardegestuurde langdurige zorg en dagbesteding aan mensen met autisme, psychische problematiek en/of een verstandelijke beperking. We willen onze bewoners hierbij helpen en bijdragen aan hun ontwikkeling. Elke zaterdag- en zondagmiddag zijn er op het landgoed kunstenaars aanwezig tussen 13.00 en 16.00 uur. Daarnaast zijn er gedurende de weekeinden in de septembermaand extra activiteiten rondom Heerlijke Kunst.

Activiteiten rondom Heerlijke Kunst

De opening is zaterdag 1 september om 15.00 uur. Een week later, op zaterdag 8 september, geeft Christine Veraart een demonstratie vachtvilten. In hetzelfde weekeinde van 7 en 8 september is het Open Monumentendag. Zondag 16 september is er om 13.30 uur een optreden van muziekensemble MaZz uit Bergen op Zoom. Zondag 23 september is er eveneens muziek, met Yvonne Vermeulen en Frank Beek op piano en viool. Zaterdag 29 september is er een voordracht van gedichten door o.a. René Spruit en Eric van Deele. Zondag 30 september is er wederom muziek met Inge Laurijssens en Roeland Vrolijk op piano en viool.

Exposanten

De exposanten zijn: Han Aertssen, Frank Beek, Janine Chedd, Fiore Henken, Addy van Kempen, Jodrike de Koning, Lia Reijnders, Nell Scheepers, Pierrette Schoon, Knoest, Christine Veraart, Trudie Vrolijk, Irene Weug en Elke Zimmerman.