Imershield en Natural Plastics winnaars Natural Fibertastic Award 2020

WEST-BRABANT – Ook dit jaar was er een editie van het ‘Natural Fibertastic event’. Vanwege corona was de vierde editie een ‘light’ versie waaraan in het ‘Groot Arsenaal’ in Bergen op Zoom op dinsdag 22 september dit maal maximaal 65 deelnemers deel konden nemen. Zij waren onder andere getuige van de uitreiking van de NFT award die dit jaar is gewonnen door het samenwerkingsverband tussen Impershield en Natural Plastics.

Het belangrijkste doel van het Natural Fibertastic event is – naast informatieoverdracht en kennisdeling – het maken van nieuwe verbindingen waardoor partijen uit allerlei sectoren beter gaan samenwerken om de circulaire biobased economie te stimuleren. Elke innovatieve biobased ontwikkeling kan leiden tot grote veranderingen met directe positieve gevolgen voor de samenleving. Bijvoorbeeld door het terugdringen van de grote CO2-emissie.  

Positieve impulsen

“Daarom werken we nauw samen met allerlei organisaties om samenwerkingsverbanden en uitwisseling van kennis te stimuleren”, vertelt Esther Stapper, bestuurslid van het Natuurvezels Applicatie Centrum. Deze stichting organiseerde ook het vierde Natural Fibertastic event, dat dit jaar in een ‘light’ versie noodgedwongen minder deelnemers kon ontvangen. “Niet vergelijkbaar met andere jaren, maar we zijn blij dat het toch is gelukt om positieve impulsen te geven aan de biobased economie,”, aldus Esther Stapper.

Samenwerking verhoogt kans op succes

Het afwisselende programma met sprekers, praktijkpresentaties en een innovatiemarkt trok vertegenwoordigers uit de hele keten. ‘West-Brabantse MKB-ondernemers leken daarin frontrunner, wat ook bleek uit de betrokkenheid bij verschillende projecten in het hele land. Iets om trots op te zijn’, benadrukt Stapper.

Trots mogen ook de winnaars van de NFT2020 Award zijn. Het project van Impershield en Natural Plastics is het bewijs dat nauwe samenwerking de kans op succes verhoogt en kosteneffectief is. “En bovenal is samenwerken leuk. Het geeft de energie de we nodig hebben om echte impact te realiseren. Dat was voelbaar tijdens het event en dat stimuleert ons om in april 2021 een vervolg te organiseren. Hopelijk net zo groots als voorheen.”

Kansen voor de regio

Daar sluiten ook de ondersteunende partijen weer bij aan, waaronder de Rabobank. “Wij zien niet alleen het belang van de biobased ontwikkelingen voor de samenleving, maar ook de kansen die daardoor in de regio en voor onze klanten ontstaan”, zo licht Wibo van Hekken, directeur van Rabobank Breda. “Daarom steunen we het Natuurvezels Applicatie Centrum en het event met kennis, netwerken en financiële middelen. We helpen ook de winnaar van de NFT 2020 Award verder met financieel en business toe.”