Hulde voor Goort en Esmee met goud en brons op NK slagwerk

Goort Buijtenweg (rechts op de foto) met zijn gouden medaille. Links op de foto, Esmee. de Baat. Tussen hen in staat wethouder Lars van der Beek. (Tekst: Han Verbeem, foto: gemeente Woensdrecht)

HOOGERHEIDE / HUIJBERGEN – Dat in Woensdrecht óók muziek zit, blijkt maar weer eens. Maandagavond zijn op het gemeentehuis twee jonge percussionisten gehuldigd: Goort Buijtenweg en Esmee de Baat. Beiden zijn ze lid van KEM St Cecilia in Huijbergen en maken ze deel uit van de slagwerkgroep Hit-it. Op het NK slagwerk voor solisten hebben ze, binnen hun categorie, respectievelijk de eerste en derde plaats behaald. Wethouder Lars van der Beek feliciteerde het tweetal met de muzikale prestaties.

De Nederlandse Kampioenschappen vonden plaats op 22 juni in Heel. Goort Buijtenweg heeft als solist goud behaald bij de derde divisie kleine trom met 'Drum Pleasure' (componist) G. Bomhof. Met zijn uitvoering krijgt Goort van de jury 88 punten. Esmee de Baat heeft brons bij de vierde divisie kleine trom, met haar uitvoering van 'Expo' (componist J. Stoffels). Met 90 punten krijgt Esmee een gedeelde plaats, samen met Micha Vaassen van Schutteij St Joseph uit het Limburgse Stein.