Hoogerheide maakt zich op voor GP en Wereldbeker

Directeur Piet Antonissen van het ZuidWestHoek College neemt een cheque van 1000 euro in ontvangst, die hem wordt overhandigd door Herman Delcroix van Supportersclub David & Mathieu van der Poel. Foto 2: het parcours (Foto: gpadrievanderpoel.nl). Overige foto's: de gesprekstafel bij Non plus Ultra en de 'rondemiss' die haar outfitt presenteert. (Foto's Han Verbeem).

HOOGERHEIDE – Nog vier nachten slapen… en dan staat Hoogerheide geheel in het teken van de GP Adrie van der Poel en de Wereldbeker, zondag 27 januari. Daarbij zal de GP voor de 20e keer worden verreden en het is voor de 14e keer de finale van de UCI Wereldbeker veldrijden. Vrijdag was voor de media en spondoren een voorpresentatie bij Non plus Ultra in Woensdrecht. Dat gebeurde in de setting van een tafelgesprek, onder leiding van gespreksleider Carl Huybrechts. De presentatie werd uitgezonden via Omroep Brabant, VTM en NOS. Daarbij is ondermeer het parcours gepresenteerd.

Aan tafel zaten onder anderen Richard Groenendaal, de winnaar van de eerste twee edities van de GP. Terugblikkend op de afgelopen jaar moest hij constateren dat de organisatie veel groter en professioneler geworden is. Dat blijkt ook uit de bedragen die er in omgaan, merkt tafelgenoot Jan Prop (voorzitter Wielercomité) op: moest men het in 2000 nog doen met een budget van 125.000 gulden; anno nu gaat het om 650.000 euro.

VIP-tent

De VIP-tent komt te staan aan de Onderstal. Deze biedt plaats voor 1500 personen en de belangstellings groot: al in november waren de kaarten uitverkocht. Jan Prop verwacht een bezoekersaantal van 4000 en meer, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het weer zal so wie so bepalend zijn voor de zwaarte van het parcours, voorziet Groenendaal. De vooruitzichten zijn relatief gunstig: de temperaturen liggen overdag enkele graden boven het vriespunt.

App

Wie alles rondom de GP Adrie van der Poel wil volgen, kan dat vanaf nu ook per app doen. Deze zijn te downloaden voor zowel iPhone (appstore) als Android.