Heemkundekring schrapt activiteiten, museum voorlopig dicht

Streekmuseum Den Aanwas in Ossendrecht blijft voorlopig gesloten (Foto: Google StreetView)

OSSENDRECHT / HOOGERHEIDE – Ook heemkundekring Het Zuidkwartier heeft als gevolg van de coronacrisis alle activiteiten afgelast. Dat heeft het bestuur woensdag bekendgemaakt. Zo zal het museum voorlopig gesloten blijven voor publiek. De geplande opening op 18 april én de eerste lezing op 19 april komen te vervallen.

Ook heeft het bestuur, in overleg met de scoutingverenigingen, besloten de thematentoonstelling ‘Scouting door de jaren heen’ te verplaatsen naar volgend jaar. Dit in tegenstelling tot eerdere berichten.

Heemhuisje

Het bestuur van de heemkundekring heeft de werkgroepen vorige week al verzocht zich te houden aan de richtlijnen uitgegeven door het RIVM of de instructies van overheden. Dit betekent dat er tot nader bericht geen maandagochtend inloopbijeenkomst is in het Heemhuisje te Hoogerheide. Daarnaast zijn er voorlopig geen werkgroep bijeenkomsten.

Dialectcafé

Tevens zal er, zoals oorspronkelijk gepland, géén Dialectcafé plaatsvinden op 4 juni. Op termijn zal hiervoor een nieuwe datum worden bepaald.