Gratis proeflessen sport en cultuur voor kids: ‘Meedoen is leuk én gezond!’

HOOGERHEIDE – Basisschoolleerlingen uit de gemeente Woensdrecht kunnen zich weer inschrijven voor gratis proeflessen bij sportverenigingen en culturele activiteiten dankzij het project sport- en cultuurimpuls. Wethouder Lars van der Beek roept op: “Doe lekker mee want sporten geeft plezier, voldoening, sociale contacten én is goed voor je gezondheid!”

De gemeente Woensdrecht vindt het belangrijk dat er voldoende sport- en beweeg- mogelijkheden zijn en een dito cultuuraanbod voor alle inwoners van jong tot oud. Via het project sport- en cultuurimpuls krijgen alle basisschoolleerlingen de kans om kennis te maken met sport, spel, muziek en cultuur. Verantwoordelijk portefeuillehouder Lars van der Beek: “Met dit project willen we een brede impuls geven aan sport en cultuur. Kinderen kunnen vrijblijvend kennis maken bij verenigingen, zonder kosten, zonder drempels. Zo kunnen zij ontdekken wat ze leuk vinden om te doen.”

Voor iedereen

Alle basisschoolleerlingen hebben inmiddels een boekje meegekregen waar het aanbod in staat. Inschrijven gaat via de website: www.cultsportwoensdrecht.nl. Van der Beek: “Het stimuleren van sport, beweging en cultuur houdt in Woensdrecht niet op bij dit project. Iedereen moet de voordelen kunnen ervaren. Zo is lidmaatschap voor elk kind mogelijk, ook als er in een gezin eigenlijk geen geld voor is. Dit dankzij de samenwerking met het Jeugdfonds Sport & Cultuur en Stichting Leergeld. En ook voor speciale groepen zoals mensen met hartfalen, COPD of mensen met een beperking is er een beweegaanbod op maat. De buurtsportcoaches van de BWI verrichten hierin prachtig werk.”