Franse drugskoerier crasht met 175 km per uur in vangrail A4

Bij de afslag richting Antwerpen vloog de automobilist uit de bocht en crashtte in de vangrail. (Tekst: Han Verbeem, foto: Politie.nl / Twitter)

HOOGERHEIDE – Een automobilist uit Frankrtijk is zaterdag, na een wilde achtervolging door de politie, met hoge vaart gecrashed in de berm van de A4 ter hoogte van het knooppunt Markiezaat. De man bleek zo'n 700 gram marihuana bij zich te hebben in de auto, Het zou gaan om een 28-jarige man uit Tourcoing, aldus de politie. Tijdens de achtervolging zou de wagen snelheden  hebben bereikt van 175 kilimeter per uur.

Volgens de politie zouden er geen gewonden zijn gevallen bij het voorval. De achtervolging, die met meerdere wagens door de politie en marechaussee werd ingezet, ontstond nadat de man wilde vluchtten na een verkeerscontrole. Tijdens de dollemansrit zou hij volgens de politie 'vele overtredingen' hebben begaan. Uiteindelijk vloog de verdachte uit de bocht toen hij in de richting van Antwerpen wilde gaan. De man is vastgezet en zijn rijbewijs is ingenomen.