Geslaagde actiedag buurtpreventie Huijbergen

Bij de Hollandseweg is donderdag 6 juli op snelheid gecontroleerd. Daar waar 30 km is toegestaan zijn snelheden tot 69 km gemeten. (Foto: gemeente Woensdrecht)

HUIJBERGEN – Het buurtpreventieteam Huijbergen is actief in de wijk als het om veiligheid gaat! Zo was er onlangs een actiemiddag en waren de teamleden aanwezig bij een snelheidscontrole van de politie. Daar werd het voorbijgaand verkeer aan de Hollandseweg, ter hoogte van molen Johanna, gecontroleerd. Er werd behoorlijk hard gereden waarbij de maximumsnelheid van 30 km per uur regelmatig werd overschreden. De hoogst genoteerde snelheid was 69 kilometer per uur.

Daarnaast deelde het preventieteam afgelopen donderdag tientallen gadgets en weggevertjes uit aan de passanten, om hen te attenderen op veiligheid.

Vakantie

In deze zomerperiode zijn veel buurtbewoners op vakantie. Dat geldt ook voor de leden van de buurtpreventie, die daarom minder vaak en in kleinere groepen de straat op gaan. Daarom worden wijkbewoners ook opgeroepen om zelf alert te zijn en de omgeving in de gaten te blijven houden.