Gemeente betaalt mee met ziektekostenverzekering

HOOGERHEIDE  – Om mensen met hoge zorgkosten en een laag inkomen tegemoet te komen, biedt de gemeente Woensdrecht een collectieve zorgverzekering via VGZ aan. De gemeente draagt bij aan de maandelijkse ziektekosten voor iedereen met een inkomen tot maximaal 120% van de bijstandsnorm. De voorwaarden zijn daarbij verruimd: vorig jaar gold nog de bovengrens van 110% van de bijstandsnorm.

Wethouder Lars van der Beek legt uit: “Omdat uit (regionaal) onderzoek blijkt dat vooral gezinnen met een inkomen op 120% van het sociaal minimum moeite hebben om de touwtjes aan elkaar te knopen, heeft het college besloten de inkomensgrens te verruimen. De verzekering is uitermate geschikt voor chronisch zieken, die met hoge zorgkosten geconfronteerd worden terwijl hun inkomen beperkt is. Maar de verzekering staat ook open voor anderen die rondom de inkomensgrens leven en zekerheid zoeken in een zorgverzekering met ruime dekking. Er is geen medische selectie.”

Gemeentelijke bijdrage

Doordat de gemeente bijdraagt aan de maandelijkse kosten wordt het totaalpakket interessant voor mensen met hoge ziektekosten en een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm.

Doorrekenen

Mensen die geïnteresseerd zijn in deze collectieve zorgverzekering kunnen via www.gezondverzekerd.nl berekenen of ze in aanmerking komen. Persoonlijk advies en een financiële doorrekening kunnen mensen ook krijgen via:

  • het voorzieningenteam van de BWI, te bereiken via telefoonnummer 0164-672049
  • WijZijn (Traverse Groep): 0164-237056
  • via de cliëntondersteuners van MEE: 030-2363707

of bij één van de vrijwillige cliëntondersteuners:

  • Henk van de Brug, 06-46505116
  • Elcilia Kleinsmidt, 0164-712197 (maandag- en dinsdagochtend of via voicemail)
  • Marjon Diepenbroek, 06-30735743 (maandag en dinsdag of via voicemail)

Van der Beek: “Ik kan mensen die twijfelen of de verzekering iets voor hen is écht aanraden om hun persoonlijke situatie te laten bekijken. Soms blijken mensen bijvoorbeeld ook recht te hebben op zorgtoeslag, waardoor de maandelijkse kosten lager uitvallen. Of blijkt het voordeel van de verzekering niet in de premie te zitten maar in de zekerheid van het totaalpakket.”

Het is het derde jaar dat de gemeente een dergelijke zorgverzekering aanbiedt. Huidige deelnemers ontvangen automatisch een aanbod van VGZ voor 2017. Uitkeringsgerechtigden en minima die bij de gemeente bekend zijn, hebben een schrijven ontvangen via de ISD.

Deelname

Aanmelden voor de zorgverzekering kan online tot en met 31 december 2016. VGZ regelt de opzegging van de oude zorgverzekering. Voor vragen kan men terecht bij VGZ, telefoon: 0900 – 77 99 771 (€ 0,20 per gesprek, plus de gebruikelijke belkosten).

Het complete vergoedingenoverzicht staat op: www.vgz.nl/gemeentepakket

Bron: gemeente Woensdrecht