Dylan Groenewegen etappewinnaar Ster ZLM-toer

Foto's: gemeente Woensdrecht

HOOGERHEIDE – De tweede etappe van de ZLM-toer is gewonnen door Dylan Groenewegen. Hij kwam rond vier uur als eerste over de finish, bij het gemeentehuis in Hoogerheide. Daarbij werd hij gevolgd door Max Walscheid, Moreno Hofland kwam als derde over de streep. Mede door het zonnige weer waren veel belangstellenden naar het evenement gekomen. De witte trui is voor Rick Ottema, de rode en gele trui voor Primož Roglič.

De tweede etappe van de 31e editie van de Ster ZLM-toer begon vanmiddag in Tholen en ging via St Philipsland over de Oesterdam langs de gemeenten van de Brabantse Wal. De totale lengte is ruim 180 kilometer. Al redelijk kort na de start ontstapten zes renners, vijf nederlanders en één Fransman: Joey van Rhee, Stan Godrie, Rens te Stoet, Rick Ottema, Jasper Hamelink en Jimmy Turgis. Uiteindelijk bleef alleen Van Rhee aan kop, tot ook hij twintig kilometer voor de finish zijn voorsprong op het peleton moest opgeven. In de laatste kilometers werd de einduitslag bepaald in een massasprint.

De Ster ZLM-toer kent in totaal vijf etappes. Gisteren was de proloog in het Zeeuwse Westkapelle; morgen is de derde etappe in Limburg (Buchten), zaterdag de vierde in België (Verviers-La Gileppe en zondag eindigt de tour in Oss.