Dubbele winst voor Witse Meeussen bij Junioren

Witse Meeussen finisht bij de Junioren (foto: gpadrievanderpoel.nl). Volgende foto's: de winnaars bij de jeugd tot 23, met Eli Iserbyt op één. (Tekst: Han Verbeem, foto's: Wendy de Koning-Bogers)

HOOGERHEIDE – De spits is er af! Bij de eerste categorie van de GP, zondag in Hoogerheide, finisht de Vlaming Witse Meeussen als eerste bij de Junioren – met een eindtijd van 41:46. Daabij volgt als tweede Carlos Canal Blanco (41:55) en op drie finisgt Lennert Belmans. (42:07).

Daarbij weet Meeussen in het eindklassement ook de UCI ereldbeker in zijn categorie binnen te halen, en boekt Meeussen dubbele winst in Hoogerheide. Ryan Cortjens komt daabij op plek twee en Thibau Nys volgt op drie. 

Iserbyt

Bij de jeugd tot 23 jaar toonde Eli Iserbyt (België) zich de sterkste, met een individuele eindtijd van 51:57. Hij werd daarbij gevolgd door de Fransman Antoine Benoist (52:39) met op drie de Engelsman Ben Turner (52:49). In het wereldbekerklassement is de strijd in het voordeel beslist van Thomas Piddock (Gr-Br), met Iserbyt volgend op twee en Benoist op drie.