Drugsdeal Putte: minderjarige klant (16) agressief bij aanhouding

PUTTE – Een minderjarige drugskoper (16) is gisterenavond betrapt bij een mogelijke drugsdeal op een parkeerplaats in Putte, aan de Zuster Will van Hooijdonkstraat. De jongen verzette zich hevig bij zijn aanhouding, zo meldt de politie, en werd ter plekke in de boeien geslagen. Ook de 25-jarige dealer uit Bergen op Zoom is aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten.

Surveillerende agenten kregen omstreeks 20.15 uur de wagen van de 25-jarige Bergenaar in de gaten en zagen hoe het tweetal zich daar verdacht ophield. "Bij de auto hing een henneplucht", aldus de politie. De agenten wilden daarop de auto onderzoek op de aanwezigheid van mogelijke drugs.

Zeer recalcitrant

Vervolgens begon de minderjarige Puttenaar zich 'zeer recalcitrant te gedragen', zo laat de politie weten. "Hij ging zeer dicht tegen de dienders aan staan en bemoeide zich met het onderzoek. Ondanks dat hij tot twee keer toe gevorderd werd weg te gaan bleef de man zich vervelend gedragen." Hierop besloten de agenten de man aan te houden. "De 16-jarige jongen verzette zich daarbij hevig. Uiteindelijk kon hij worden aangehouden.

Zakje drugs uit de auto gegooid

Terwijl de jongeman in de boeien werd geslagen, zag één van de agenten 'dat er iets uit het raam van de geparkeerde auto gegooid werd'. Bij nader onderzoek bleek het te gaan om een zakje met hennep. Daarop is ook de 25-jarige Bergenaar aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten.