Klaar voor de carnaval!

Foto's: KijkopWoensdrecht.nl / Han Verbeem

HOOGERHEIDE – Het carnavalsfeest is weer in volle gang, in de kernen van de gemeente Woensdrecht. Woensdagmiddag kwamen de prinsen van Wjeeldrecht, Put en Buntland, 't Samegat en Ostrecht bijeen op het gemeentehuis. Daar was de traditionele overhandiging van de eerste veldtekens aan de burgemeester. De gipsen versierselen kregen een mooie plaats in de centrale hal. Na de officiële plechtigheden was er nog een gezellig samenzijn in waarbij de pakkendragers van de carnavalsverenigingen met elkaar én met de gemeentebestuurders konden bijpraten.

Compleet in kostuum kwamen de vier prinsen klokslag vijf uur aan op het gemeentehuis: Prins Noot, Prins Fon, Prins Kees en Prins Fred. De motto's zijn dit jaar: 'Daans en h’Os mej in ut rond' (Ostrecht), 'in geure en kleure' (Wjeeldrecht), 'Ist vur mekoar?' (Sanegat) en,'We geve dur nun droai aon' (Put en Buntland).

In de raadhuiszaal was een informeel samenzijn waarbij burgemeester Steven Adriaansen de gezelschappen toesprak. Ook enkele wethouders en de gemeentesecretaris waren erbij. Met een pilske (of een glas fris) werd er geproost op de carnavalsdagen die nu aanbreken. Tot Asselewoensdag regeert de leut!

Bekijk ook het fotoalbum