Donkere dagen voor Kerst: denk aan inbraakpreventie!

Foto: politie.nl / inbraakpreventie

HOOGERHEIDE – We naderen inmiddels de 'donkere dagen voor Kerst'. De politie in Zeeland-West-Brabant doet daarom óók een oproep aan de bewoners van de vijf kernen van de gemeente Woensdrecht om alert te zijn; het dievengilde is immers weer op pad. "U kunt zelf ook veel doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van een woninginbraak door te zorgen voor degelijk hang- en sluitwerk en het goed afsluiten van de woning als u weggaat", zo adviseert de politie. 

Zoals elk jaar voert de politie tijdens de wintermaanden het zogeheten 'donkere dagen offensief'. "Tijdens de wintermaanden zal de politie surveilleren, preventieve acties houden, inbrekers, overvallers en straatrovers extra in de gaten te houden. Ook wordt er extra energie gestoken in het opsporen van daders." 

Burgernet

"Wilt u helpen om de veiligheid in uw woonomgeving te bevorderen, dan kunnen we uw hulp hierbij goed gebruiken", aldus de politie. "Meldt u zich hiervoor aan op: www.burgernet.nl. Bent u onverhoopt toch slachtoffer geworden? Doe altijd aangifte!"  

Oplettendheid burgers

Want 80% van de woninginbraken wordt opgelost door de oplettendheid van burgers, zo blijkt uit politiegegevens. “Inwoners kennen hun buurt immers het beste. Ze weten wie hun buren zijn en in welke auto’s zij rijden. We hopen dan ook echt dat mensen de politie bellen als ze in de buurt situaties zien die ze niet vertrouwen, zoals verdachte personen of vreemde auto’s. Bij spoed of heterdaad kan dat via 112 en anders via 0900-8844. Het helpt ons enorm als mensen het kenteken van de verdachte auto of het signalement van de verdachte persoon aan ons doorgeven. Want: 112, daar pak je ook inbrekers mee!"

• Meer weten over inbraakpreventie? Op politie.nl, thema Woninginbraak vindt u meer tips. Zo gaat u een veilige Kerst en Jaarwisseling tegemoet!