Docenten maken voettocht van 50 kilometer als steuntje voor brugklassers

(ingezonden bericht, bewerkt door de redactie. Foto: ZuidWestHoek College)

OSSENDRECHT – Drie docenten van het ZuidWestHoek College in Ossendrecht hebben in de week vóór de meivakantie persoonlijk hun brugklasleerlingen een fijne vakantie gewenst. Dit deden de docenten van de school voor mavo en voorbereidend mbo van het één naar het andere adres te wandelen. Het drietal legde bijna 50 kilometer te voet af en legde dit vast in een vlog.

Reden voor dit initiatief is de aanhoudende coronacrisis waardoor leerlingen noodgedwongen thuis moeten blijven. “We wilden de leerlingen weer een keer in het echt zien en bedanken voor hun inzet in deze afgelopen zware tijd”, aldus brugklasmentor Arno Nijssen.

Onderwijs op afstand

Karim El Hamchaoui, coördinator van het eerste leerjaar vult aan: “Met ons onderwijs op afstand zorgen we ervoor dat we de kennisoverdracht waarborgen, maar het sociale aspect van ons beroep heeft er onder te lijden. We merken dat veel docenten en leerlingen elkaar stiekem toch missen”.

Enthousiast onthaal

De reacties waren erg enthousiast. De docenten werden onthaald met spandoeken, versnaperingen en creatieve opdrachten. De flesjes water en frisse appels waren ontzettend welkom. De opdracht om na 32 kilometer op te drukken wat minder. “Al met al een ontzettend leuke ervaring” zegt Bas Dircken, brugklasmentor. “Leerlingen en ouders konden dit ontzettend waarderen en het weer zat mee. We zijn toen het donker werd noodgedwongen, maar voldaan in de auto gestapt. We hopen onze leerlingen weer snel op school te zien.”