Ingrid van Huijkelom per 1 juli nieuwe bestuurder van SDW

(Ingezonden bericht, bewerkt door de redactie. Persfoto: SDW)

BRABANTSE WAL / ROOSENDAAL – Ingrid van Huijkelom wordt de nieuwe bestuurder van SDW. Zij gaat per 1 juli aan de slag, zo laat de organisatie weten. Ingrid van Huijkelom volgt daarmee Brigite van Haaften op, die 19 februari afscheid nam. SDW ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand.

Ingrid van Huijkelom is haar loopbaan begonnen als verpleegkundige en heeft sinds 2001 ervaring opgedaan in het management en bestuur van onder meer Thebe en Ziekenhuis Bernhoven. Ingrid is nu nog bestuurder bij Het Laar in Tilburg, een organisatie voor verpleging, verzorging en thuiszorg in Midden-Brabant. Zij heeft daar een aantal bedrijfskundige en bouwkundige projecten succesvol uitgevoerd.

Betrokken bij gehandicaptensector

Tijdens haar studie kwam Ingrid met de gehandicaptensector in aanraking en ze is betrokken gebleven bij diverse projecten in de sector. “De ambitie en bevlogenheid van SDW spreken me erg aan. Vanuit een gezamenlijke verantwoordelijkheid werken professionals met cliënten en familie samen om iedere dag cliënten te laten leven zoals dat het beste bij hen past. De diversiteit in ondersteuning en de creativiteit van professionals maakt het verschil voor deze cliënten en hun gezinnen. Het lijkt me een mooie uitdaging om samen met de medewerkers vorm te geven aan ontwikkelingen in de organisatie en de sector in het heden, maar zeker ook in de toekomst”, aldus Ingrid van Huijkelom.

Advies van cliënten, OR en CCR

De Raad van Toezicht heeft tijdens het wervingsproces niet alleen advies gevraagd aan het managementteam. Ook de Ondernemingsraad en de Centrale Cliëntenraad zijn betrokken geweest bij de benoeming van de nieuwe bestuurder. Daarnaast voerden de kandidaten een sollicitatiegesprek met de cliënten Agnes en Helma. “Voor ons is het belangrijk dat de nieuwe bestuurder echt wil samenwerken met ervaringsdeskundigen. We denken dat Ingrid dit ook gaat doen.”

SDW verder ontwikkelen

Voorzitter van de Raad van Toezicht Guido van den Bogaert is verheugd om de naam van de nieuwe bestuurder bekend te kunnen maken. “Ingrid van Huijkelom is enthousiast om voor SDW aan de slag te gaan. We zien in haar een goede opvolger van Brigite van Haaften. Met haar bestuurlijke ervaring en professionele houding kan Ingrid SDW verder ontwikkelen. Als Raad van Toezicht zien we uit naar een vruchtbare samenwerking.”