Deze zomer onderhoud aan fietspaden in Huijbergen en Hoogerheide

Foto: Pixabay

HOOGERHEIDE / HUIJBERGEN – Ook deze zomer wordt er ook weer volop onderhoud gepleegd aan de wegen binnen de gemeente Woensdrecht, zo heeft de gemeente vandaag laten weten. Dit jaar is er speciale aandacht voor klein- en middelgroot onderhoud aan de fietspaden in Hoogerheide en Huijbergen. Daarbij is verkeershinder soms onvermijdelijk, maar -zo benadrukt wethouder Jeffrey van Agtmaal: er wordt overlegd met de omwonenden om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Het middelgroot en klein onderhoud voor het uitvoeringsprogramma 2017 aan met name trottoirs is al reeds in volle gang. Wethouder Van Agtmaal: “Het onderhoud wordt uitgevoerd op basis van een weginspectie vooraf. Vorig jaar hebben we met name Putte en Ossendrecht aangepakt, dit jaar zijn Hoogerheide en Huijbergen aan de beurt”.

Wortelopdruk

Volgens Van Agtmaal is Woensdrecht dé fiets- en wielergemeente op de Brabantse Wal. Daarbij horen ook goede fietspaden. "Daarom wordt er nadruk gelegd op het onderhoud van fietspaden binnen de gemeente”. Met name de fietspaden aan de Abdijlaan, OLV ter Duinenlaan en de Moerkantsebaan zullen onder handen genomen worden. Hier is de laatste jaren veel schade ontstaan door wortelopdruk vanuit de naastgelegen bossen.