Startersdag biedt jonge bedrijven een startpunt voor succes

WEST-BRABANT – Op woensdag 21 juni vindt in het Kellebeek College in Roosendaal de Startersdag voor startende ondernemers uit West-Brabant plaats. Deze startersdag staat in het teken van kennisdeling, advisering en netwerken en is van grote toegevoegde waarde voor mensen die de ondernemer in zich hebben gevonden en geïnteresseerd zijn in het starten van een eigen onderneming. 

Start met goede voorbereiding

Uit onderzoek is gebleken dat 80% van recent gestarte ondernemingen de activiteiten na 18 maanden staken. Soms zelfs al na kortere tijd. Volgens Frank Dingemans, Manager Bedrijven MKB bij Rabobank Zuidwest-Brabant, ligt het gebrek aan een goede voorbereiding hieraan meestal ten grondslag. Dit gegeven is voor Rabobank Zuidwest-Brabant een grote drijfveer geweest om als medeorganisator actief betrokken te zijn bij de organisatie van deze totaalbeleving voor startende ondernemers en jonge bedrijven.

Informatie inwinnen bij deskundige adviseurs

De grote diversiteit aan deelnemende standhouders biedt startende ondernemers de mogelijkheid om op ieder essentieel gebied waardevol advies, kennis en inspiratie op te doen. Naast deelnemers als StartersCentra West-Brabant en de Gemeente Roosendaal, zal Rabobank Zuidwest-Brabant ook aanwezig zijn op de informatiemarkt. “Wij vinden het enorm belangrijk om starters een zetje in de juiste richting te geven. Tegenwoordig is veel informatie online te vinden, maar soms is het fijn om ideeën rechtstreeks met een adviseur te kunnen bespreken en om met een deskundige te kunnen sparren over alle toekomstplannen. Onder andere op het gebied van financiën menen wij hierbij met onze deskundige adviseurs van toegevoegde waarde te zijn”.

Voor alle starters uit West-Brabant

Bij het zoeken naar een geschikte locatie, is gekozen voor het Kellebeek College in Roosendaal (Oostelijke Havendijk 1). De doelgroep richt zich echter niet uitsluitend op Roosendaalse starters. Ook starters uit de gemeenten Bergen op Zoom, Woensdrecht en Steenbergen zijn van harte uitgenodigd om zich op aangename wijze van deskundig advies te laten voorzien.

Na de inloop en de opening om 18:30 uur, zal de Startersmarkt afgewisseld worden met diverse interessante seminars en workshops. Verder zal er na afloop van de markt, rond 21:15 uur, nog voldoende ruimte zijn om met elkaar te netwerken en stands te bezoeken.

Deelname aan de startersdag is gratis. Inschrijven gaat via http://www.startersdagen.com/aanmeldenroosendaal2017/