Deel je herinnering met de Verhalentelefoon tijdens de Museumweek

(Ingezonden bericht, bewerkt door de redactie. Illustratie: Pixabay / Carolos Insignares)

BRABANTSE WAL / ROOSENDAAL – Iedereen heeft wel een bijzonder anekdote over een belevenis, zelf meegemaakt of door een bekende of familielid. Museum Het Tongerlohuys verzamelt verhalen uit de regio Roosendaal. Heeft u iets bijzonders te vertellen, een verhaal dat absoluut niet vergeten mag worden? Dat kan via de Verhalentelefoon, tijdens de Museumweek van maandag 20 tot en met zondag 26 april.

Geschiedenis is overal, maar door verhalen komt ze pas echt tot leven. Veel alledaagse gebeurtenissen uit het heden en verleden zijn niet terug te vinden in musea of archieven, maar vormen wel een heel belangrijk onderdeel van de historie van een stad of een dorp. Het zijn persoonlijke geschiedenissen die niet vergeten mogen worden.

Online Verhalenbank

Het Tongerlohuys verzamelt deze verhalen. Mensen kunnen hun persoonlijke geschiedenis die niet vergeten mag worden optekenen en insturen. Deze wordt opgeslagen in de online Verhalenbank waar ze zorgvuldig bewaard worden en andere mensen ze kunnen inzien en lezen. Samen geven al die verhalen een uniek stukje geschiedenis van Roosendaal en omgeving weer.

Verhalentelefoon

Een medewerker van het Erfgoedcentrum staat u via de Verhalentelefoon graag te woord. “U kunt uw verhaal via de telefoon met ons delen”, zo laat het museum weten: “Wij schrijven er een mooi verhaal van dat wordt opgenomen in de Verhalenbank.”

Aanmelden per e-mail

De Verhalentelefoon is tijdens de Museumweek dagelijks bereikbaar. U kunt zich opgeven door een mailtje te sturen naar laura.hondebrink@dekringroosendaal.nl met daarin uw naam, leeftijd, woonplaats, telefoonnummer en een korte omschrijving waar uw verhaal over gaat. “Graag maken we daarna een afspraak met u voor een telefonisch gesprek.”