Brandweerteams Huijbergen, Ossendrecht en Putte zoeken nieuwe collega’s

Hoogerheide – Brandweerteams Huijbergen, Ossendrecht en Putte zoeken versterking. Dinsdag deed burgemeester Steven Adriaansen samen met Patrick Pijnen, teamleider post Ossendrecht een oproep naar met name jongeren in de gemeente Woensdrecht.

De Veiligheidsregio Midden- en West Brabant doet er alles aan om 24 uur per dag, 7 dagen per week klaar te staan voor de inwoners van Midden- en West Brabant. Het wordt alleen steeds moeilijker om voldoende parttime brandweermensen te vinden die ook overdag tijdens hun reguliere werkzaamheden beschikbaar zijn. De Veiligheidsregio is naarstig op
zoek naar brandweerlieden voor de posten Huijbergen, Ossendrecht en Putte middels de campagne “Parttime Hero “. De gemeente Woensdrecht kent 4 brandweerposten.

“ De brandweermensen zetten zich in voor de veiligheid van onze inwoners. Bij een incident is iedereen blij als de brandweer binnen enkele minuten aanwezig is. Een vereiste hiervoor is een volledig en goed getraind brandweerteam met een sterke lokale inbedding. Onze teams zijn dringend op zoek naar jonge aanwas. Het brandweerwerk is mooi en dankbaar werk “ aldus burgemeester Steven Adriaansen.

“ De brandweer is vooral op zoek naar jonge nuchtere en praktische mensen met een hulpverlenershart, die deel uit willen maken van een hecht team. Daarnaast is het belangrijk dat je in de buurt van een brandweerpost woont of werkt. Werken bij de brandweer is goed
te combineren met een reguliere (fulltime) baan of met de zorg voor kinderen. “ aldus Patrick Pijnen, teamleider post Ossendrecht.

Als ‘parttime hero’ start je met een opleiding voor het diploma Manschap A, wat gemiddeld 2 jaar, 1 avond in de week duurt. De opleiding bestaat uit theorie en praktijk, met aandacht voor brandbestrijding, technische hulpverlening en levensreddend handelen. De inhoud van
deze opleiding is exact hetzelfde als die van de beroepsbrandweer. Daarnaast zijn er regelmatig oefenavonden. Als brandweervrijwilliger ontvang je een marktconforme vergoeding.

Mensen met interesse om brandweervrijwilliger te worden kunnen zich aanmelden via www.brandweer.nl/parttimehero. Na het invullen van het interesseformulier neemt de teamleider van het brandweerteam contact op.

Bron: Gemeente Steenbergen. Beeld: Brandweer.nl