Boek over leven van troubadour Dick Hageman (92)

Wehouder Jeffrey van Agtmaal overhandigt de 92-jarige zanger het eerste exemplaar van de biografie, in het bijzijn van schrijfster Angeline Graste. (Foto: gemeente Woensdrecht)

OSSENDRECHT / ROOSENDAAL – Zanger, gitarist, kunstenaar en levensgenieter Dick Hageman presenteerde gisterenmiddag zijn biografie. Onder de titel 'Ik heb kermis gevierd' is het kleurrijke leven van de 92-jarige Ossendrechtenaar in beeld gebracht. In De Moriaan, aan het Tongerlooplein in Roosendaal, ontving de troubadour het eerste exemplaar uit handen van de Woensdrechtse wethouder Jeffrey van Agtmaal. Onder de aanwezigen waren talloze vrienden, bewonderaars en natuurlijk ook de auteur van het boek: Angeline Graste.

Het leven van Dick Hageman is allesbehalve doorsnee te noemen. Zijn muzikale carrieere begon na de Tweede Wereldoorlog: met een gitaar in de hand verdiende hij al zingend zijn brood voor zijn gezin. Later trok hij door heel Europa en verzamelde liederen, die hij met zijn eigen kenmerkende stemgeluid ten gehore bracht. Veel van deze nummers zijn te horen op de CD's die hij sinds de jaren '80 heeft uitgebracht.

Pottenbakkerij

Hageman ontwikkelde zich ook tot een verdienstelijk kunstenaar, werkend vanuit zijn pottenbakkelsatelier 'De Stenen Kus' in Ossendrecht. Het werd zijn uitvalsbasis voor zijn optredens in zaaltjes en café's aan weerszijden van de grens. Sinds enkele decennia heeft de troubadour ook een eigen begeleidingsband, bestaande uit drummer Kees Luykx, gitarist Don Haagh, accordeonist/toetsenist Ton van Tilburg en bassist John Zwetsloot. Uiteraard bleef het tijdens de boekpresentatie niet bij woorden alleen: de aanwezigen konden ook genieten van een muzikaal optreden.